Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
500 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 125 g, grubość 3 cm), bez skóry
-
4 łyżki sosu sojowego
-
2 łyżeczki mirinu
-
1 łyżka miodu
-
2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plastry
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 plastry cytryn
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g ryżu białego, długoziarnistego
-
300 g kapusty pak choi, tylko liście, grubo posiekane300 g chińskiego brokułu łodygi i liście oddzielone i grubo posiekane
-
100 g groszku cukrowego, w strączkach
-
1 łyżka oleju
-
1 łyżka oleju sezamowego, prażonego
-
2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego, do dekoracji
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na cienkie plastry
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Roladki drobiowe ze szparagami i ryżem
1 godz. 10 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 50 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Steki z masłem ziołowym, ziemniakami i brokułami
45 min
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4 godz. 55 min