Urządzenia i Akcesoria
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
500 g filetów z łososia, świeżych (4 szt. po 125 g, grubość 3 cm), bez skóry
-
4 łyżki sosu sojowego
-
2 łyżeczki mirinu
-
1 łyżka miodu
-
2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plastry
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 plastry cytryn
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka)
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g ryżu białego, długoziarnistego
-
300 g kapusty pak choi, tylko liście, grubo posiekane300 g chińskiego brokułu łodygi i liście oddzielone i grubo posiekane
-
100 g groszku cukrowego, w strączkach
-
1 łyżka oleju
-
1 łyżka oleju sezamowego, prażonego
-
2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego, do dekoracji
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na cienkie plastry
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Smoothie z jagodami acai
10 min
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
1 godz. 35 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 godz.
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 25 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 45 min