Wersje kompatybilne
Three Course Meal for 2 - Vegetable Soup, Chicken Pie with Rice & Steamed Apple
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flavored Bread Crumbs
-
2
oz bread roll
lub 2 oz white bread - 1 garlic clove
-
5
sprigs fresh cilantro
lub 5 sprigs fresh parsley
Three Courses
- 9 oz carrots, cut into pieces (1 in.), divided
- 9 oz zucchini, cut into pieces (1 in.), divided
- 3 ½ oz leek, white part only, sliced, divided
-
18
oz boneless, skinless chicken breasts, cut into strips (4 in. x ¾ in.)
lub 18 oz turkey breasts, skinless, cut into strips (4 in. x ¾ in.) - 2 tsp salt, divided
- 1 pinch ground black pepper
- 2 sprigs fresh thyme (opcjonalnie)
-
1
apple, cut into eighths
lub 1 pear, cut into eighths -
1
tbsp sugar
lub 1 tbsp honey - ½ tsp ground cinnamon
- 1 lemon, grated zest only
- 5 oz yellow onions, halved
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 1 dried bay leaf
- 23 oz water
- 4 oz long-grain rice
Béchamel Sauce
- 9 oz milk
- 1 oz all-purpose flour
- ½ oz unsalted butter
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 4658 kJ / 1114 kcal
- Białko
- 87 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 11.9 g
Alternatywne przepisy
Berry Mousse
4h 50 min
Shepherd's Pie
1h 15 min
Frozen Fruit Sorbet
5min
Apple Sauce
20min
Cod with Citrus Butter
50 min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45 min
Vegetable Soup
35 min
Apple and Fig Stuffed Pork Chops
50 min
Greek Style Pork Stew
50 min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 min
Fruit Smoothie
5min
Tuna with Penne Pasta
30 min