Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ½ oz potatoes, cut into pieces
- 3 ½ oz tomatoes, halved
- 3 oz yellow onions, halved
- 1 garlic clove
- 14 oz mixed vegetables (e.g. carrots, turnips, leeks), cut into pieces
- 2 sprigs fresh parsley
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground pepper, to taste
- 21 oz water, to taste
-
½
oz unsalted butter
lub ½ oz olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 367 kJ / 88 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Leek and Potato Soup
40min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Rice Salad with Eggs and Tuna Fish
1 godz.
Three Course Meal for 2 - Vegetable Soup, Chicken Pie with Rice & Steamed Apple
1h 20min
Apple Sauce
20min
Mashed Potatoes
50min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Creamy Tomato Soup
30min
Apple Cake
1 godz.
Spanish Rice
30min
Basic Soup Purée
45min