Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ½ oz potatoes, cut into pieces
- 3 ½ oz tomatoes, halved
- 3 oz yellow onions, halved
- 1 garlic clove
- 14 oz mixed vegetables (e.g. carrots, turnips, leeks), cut into pieces
- 2 sprigs fresh parsley
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ - ½ tsp ground pepper, to taste
- 21 oz water, to taste
-
½
oz unsalted butter
lub ½ oz olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 367 kJ / 88 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50 min
Ratatouille
40min
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Rice Pudding
1h 10 min
Leek and Potato Soup
40min
Vegetable Stock Paste
45min
Minestrone
45min
Creamy Mushroom Soup
25min
Creamy Tomato Soup
30 min
Butternut Squash and Apple Soup
30 min