![Meatballs with Tomato Sauce Meatballs with Tomato Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97ABE58E-7379-419A-97BA-FB46A6645E4B/Derivates/677299E1-58CB-4D0B-88A9-03169298370B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 2 oz bread, fresh or stale, cubed
- 3 oz whole milk
- 6 - 12 sprigs fresh flat leaf parsley, leaves only
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 16 oz ground beef, crumbled
- 2 eggs
- ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- oil, to grease
Tomato Sauce
- 1 garlic clove
- 2 - 3 oz yellow onions, halved
- 1 oz extra virgin olive oil
- 30 oz canned crushed tomatoes
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2131.7 kJ / 509.5 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1456.3 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Chicken Noodle Soup
50min
Banana Bread
1hod. 50min
Apple Sauce
20 Min
Mashed Potatoes
50min
Vegetable Soup
35 Min
Bolognese Sauce
1h 10min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Cod with Citrus Butter
50min
Creamy Tomato Soup
30 Min
Turkey Chili
45 Min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min