Quick Thai Chicken Curry

Quick Thai Chicken Curry

3.9 85 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • yellow onions halved
    3 ½ oz
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • oil
    1 oz
  • Thai red curry paste
    3 ½ oz
  • coconut milk
    14 oz
  • water
    5 oz
  • waxy potatoes (e.g. Yukon Gold, red potatoes, fingerling), peeled, cut into bite-size pieces
    16 - 17 oz
  • carrots cut into bite-size pieces
    4 oz
  • boneless, skinless chicken breast cubed (1½ in.)
    24 oz
  • frozen peas
    6 oz
  • fresh cilantro leaves only, to garnish
    2 - 3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 607 kcal / 2539 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...