Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz yellow onions, quartered
- 6 oz smoked bacon, diced (½ in.)
- 2 bunches collard greens (approx. 2 lbs.), stalks removed, cut into pieces (1 in.)
- 3 oz apple cider vinegar
- 2 oz diced tomatoes
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 12 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Kale Salad with Carrot and Ginger Dressing
20 Min
Baked Beet Falafel Buddha Bowls
1h 5min
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1 Std.
Kamut Salad with Spicy Lemon Vinaigrette
9 Std. 25 Min
Beet Salad
15 Min
Baked Kale Polenta Fries
1 Std. 10 Min
Acorn Squash Gratin
1 Std. 55 Min
Spaghetti Squash with Chilies, Lime and Dukkah
1h 5min
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2 Std. 15 Min
Apple Wild Rice
50 Min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 Min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 Min