Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Peppers with Rice
- 2 ½ oz yellow onions, halved
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 8 - 12 oz ground beef
- 2 slices white bread, cut into pieces
- 1 oz mustard
- ½ tsp salt
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 large egg
- 4 bell peppers, red, green or yellow
- 43 oz water
-
2
heaping tsp homemade vegetable stock paste
lub 2 vegetable stock cubes - 8 oz basmati rice
Tomato Sauce
- 1 ½ oz unsalted butter, cut into pieces
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 1 can crushed tomatoes (approx. 15 oz)
- 2 oz tomato purée (concentrated)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp sugar
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5400.7 kJ / 1290.8 kcal
- Białko
- 50.4 g
- Węglowodany
- 252.9 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 75.8 g
- Sód
- 1106.3 mg
Alternatywne przepisy
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 min
Guacamole
5min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Wild Rice Pork Pilaf
1h 10min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h
Spanish Rice
30 min
Turkey and Wild Rice Stuffed Peppers
1 godz. 45 min
White Bean Soup
2h 45min
Beefy Stuffed Peppers with Tomato Sauce
2h
Lemony Green Beans
20 min