
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz water
- 16 oz Brussels sprouts trimmed, halved
- 5 oz butternut squash peeled and cubed (approx. ½ in.)
- 2 oz unsalted butter cut into pieces
- 2 oz pecans chopped
- 1 oz brown sugar
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 oz dried cranberries
- ½ oz lemon juice (approx. ½ lemon)
- ½ tsp dried chili flakes to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 321.2 kcal / 1344.1 kJ
- Białko
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Sód
- 77.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maple Cranberry Gingerbread
1 godz. 25 min
Citrus Salad with Beet Vinaigrette
20 min
Apple and Pear Detox Juice
10 min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15 min
Green Bean Gremolata
25 min
Apple and Cranberry Farro Salad
35 min
Hawaiian Coleslaw
15 min
Asparagus with Cashew Cream
20 min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 min
Lemon Caper Asparagus
25 min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 min
Washington Baked Blueberry Oatmeal
1 godz.