Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 18 oz water
- 16 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 5 oz butternut squash, peeled and cubed (approx. ½ in.)
- 2 oz unsalted butter, cut into pieces
- 2 oz pecans, chopped
- 1 oz brown sugar
- 1 oz balsamic vinegar
- 1 oz dried cranberries
- ½ oz lemon juice (approx. ½ lemon)
- ½ tsp dried chili flakes, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1344.1 kJ / 321.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 77.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 Min
Brussel Sprouts Salad with Cranberries and Almonds
50 min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 Min
Cranberry Vinaigrette Fall Salad
10min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15min
Southwest Quinoa
40min
Raw Quinoa Bars
24 Std.
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
1h 10min
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 Min
Citrus-Glazed Salmon with Roasted Cauliflower Salad
1 godz.
Orange Balsamic Beet and Quinoa Salad
40min
Asparagus with Cashew Cream
20 min