Cranberry-Pecan Brussels Sprouts

Cranberry-Pecan Brussels Sprouts

4.7 39 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • water
    18 oz
  • Brussels sprouts trimmed, halved
    16 oz
  • butternut squash peeled and cubed (approx. ½ in.)
    5 oz
  • unsalted butter cut into pieces
    2 oz
  • pecans chopped
    2 oz
  • brown sugar
    1 oz
  • balsamic vinegar
    1 oz
  • dried cranberries
    1 oz
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    ½ oz
  • dried chili flakes to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 321.2 kcal / 1344.1 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 77.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...