Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 jumbo sea scallops, cleaned, patted dry
- 1 tsp fine sea salt, divided
- 1 tsp ground black pepper, divided
- 1 garlic clove
- 3 sprigs parsley, leaves and tender stems
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 lemon, thinly peeled (no pith)
- 2 oz lemon juice
- 10 oz sweet peas, thawed if frozen
- 2 oz olive oil
- 3 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1339.7 kJ / 320.2 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 890.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Shrimp
20min
Halibut and Potatoes with Tomato Sauce
50min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1h
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1h
Cod with Citrus Butter
50min
Shrimp and Crab Stack
25min
Mushroom and Artichoke Dip
25min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50min
Lemon Caper Salmon with Ribbon Squash
35min
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1h
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1h 15min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30min