
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 jumbo sea scallops cleaned, patted dry
- 1 tsp fine sea salt divided
- 1 tsp ground black pepper divided
- 1 garlic clove
- 3 sprigs parsley leaves and tender stems
- 3 sprigs fresh thyme leaves only
- 1 lemon thinly peeled (no pith)
- 2 oz lemon juice
- 10 oz sweet peas thawed if frozen
- 2 oz olive oil
- 3 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 320.2 kcal / 1339.7 kJ
- Białko
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 890.2 mg