Urządzenia i Akcesoria
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
jumbo sea scallops cleaned, patted dry12
-
fine sea salt divided1 tsp
-
ground black pepper divided1 tsp
-
garlic clove1
-
parsley leaves and tender stems3 sprigs
-
fresh thyme leaves only3 sprigs
-
lemon thinly peeled (no pith)1
-
lemon juice2 oz
-
sweet peas thawed if frozen10 oz
-
olive oil2 oz
-
heavy whipping cream3 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
890.2 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1339.7 kJ /
320.2 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cod with Citrus Butter
50 min
Roasted Pork Loin (Betty)
1 godz. 35 min
Sous-vide Artichokes
55 min
Mixed Mushroom Sauté
30 min
Sautéing 7 oz Leeks
Brak ocen
Halibut with Apricot Chutney
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 min
Sea Bass with Miso Butter, Mashed Potatoes and Beans
50 min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30 min
Shrimp Sauté
25 min
Lemon Garlic Broccoli
20 min