Carrot Top Pesto
TM6 TM5

Carrot Top Pesto

4.8 (5 ocen)

Składniki

  • 1 oz Parmesan cheese
  • 1 oz pine nuts, plus extra to garnish
  • 2 garlic cloves
  • 2 tsp lemon juice
  • 1 pinch salt
  • 1 pinch ground black pepper
  • 2 oz carrot tops, washed, patted dry (approx. 1 bunch) (see Tip)
  • 1 oz fresh basil, leaves only
  • 4 oz extra virgin olive oil

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
700.4 kJ / 167.4 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
1.5 g
Tłuszcz
17.4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
0.5 g
Sód
70.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy