Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 garlic cloves
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 6 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
- 6 oz red onions, quartered
- 6 oz celery, cut into pieces (2 in.)
-
2
oz broccoli florets
lub 2 oz Brussels sprouts, trimmed and halved - 5 oz barley (pearl barley)
- 40 oz vegetable stock
-
white pepper, to taste
lub ground black pepper, to taste - 8 oz cabbage, thinly sliced
- Parmesan cheese, grated (opcjonalnie)
- microgreens, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 400.3 kJ / 95.7 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 64.9 mg
Alternatywne przepisy
Spring Garden Minestrone Soup
50 min.
Chickpea and Lentil Soup with Dukkah
1h 5 min
Basic Vegetable Soup
50 min.
Broccoli Red Lentil Soup
30 dk
West African Peanut Soup with Chicken
50 min.
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 min
Butternut Squash Ravioli Soup
35 min.
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 min
Potato Curry Soup
35 min.
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10 min
Mushroom and Wild Rice Soup
30 dk
Split Pea Soup
1hod. 25min