![Galette des rois vanille-fève tonka Galette des rois vanille-fève tonka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b010449f8de3bcc83e56b4528742c90/Derivates/a82a774f00ea51e0ef9e1d98a7eb3418fe06ba85.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 200 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 200 g de farine
- 90 g d'eau froide
La crème vanille et fève de Tonka
- 100 g de sucre en poudre
- 2 gousses de vanille égrainées
- 100 g d'amandes en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 100 g de beurre doux, mou
- 1 fève tonka, râpée
- 1 œuf
Le montage et la finition
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2832.4 kJ / 677 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 240.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux poires
2h 30min
Croquets aux noix de pécan
55 min
Sablés d'antan
1h 30min
Couronne de l'Avent
1h
Gâteau aux pommes
1h
Muffins à la banane, glaçage Passion
Brak ocen
Œufs en cocotte aux petits pois et jambon
30min
Lentilles du Puy au saumon, sauce au bleu
1h
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3hod. 55min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min