Galette individuelle à la confiture d'oignon et magret de canard

Galette individuelle à la confiture d'oignon et magret de canard

4.8 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • 500 g d'oignons rouges coupés en deux
  • 15 g de beurre , dont 300 g préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 50 g de sucre roux
  • 2 pincées de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
  • ½ c. à café de gingembre en poudre
  • 20 g de vinaigre balsamique
  • 10 g de miel liquide
  • 10 g de crème de cassis
  • 300 g de farine de blé et pour le plan de travail
  • 130 g d'eau froide
  • 1 c. à café de sel
  • 6 c. à café de fromage à tartiner
  • 12 tranches fines de magret de canard fumé
  • 1 jaune d'œuf battu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 514.3 mg
Białko 11 g
Kalorie 3027.9 kJ / 723.7 kcal
Tłuszcz 51.1 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 30.2 g
Węglowodany 56.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...