Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de beurre, et un peu pour le moule
- 220 g de sucre en poudre
- le zeste de 2 citrons verts non traités, râpé
- 40 g de crème de coco
- 110 g de farine de blé
- 110 g de noix de coco râpée, et un peu pour le moule et le cake
- 11 g de levure chimique
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2568 kJ / 617 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 Min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Gâteau aux pommes
1 Std.
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Cake aux abricots et au citron
55 Min
Tarte amandine aux pommes et poires
50 Min
Cake orange-pavot
1 Std.
Cake pomme et cannelle
55 Min
Cake au citron
1h 50min
Muffin abricot-pistache
55 Min
Cake à la noix de coco et aux pépites de chocolat
1 Std.
Cake au citron et au pavot
50 Min