Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 620 g d'eau
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 551.9 kJ / 130.4 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 217.1 mg
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Petits pains vapeur
2 Std. 10 Min
Pain au thym
1 Std. 15 Min
Petits pains à pique-nique
2 godz. 35 min
Fromage frais à tartiner
15 Std. 20 Min
Petits pains vapeur graines et curcuma
3 Std.
Pain au levain
17h
Pains au chocolat express
2 Std. 45 Min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Baguettes au levain
15h
Muffins anglais
4 godz. 10 min
Baguettines lardons et emmental
1 Std. 25 Min