Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 795 g lamb leg, boneless, semi-boneless
- 4 - 5 sprigs rosemary, fresh
- 1 ½ tsp salt, divided
- 1 tsp black pepper, ground, divided
- 38 g water, divided
- 795 g potato, waxy, small or cut in quarters
- 1 garlic clove
- 30 g rosemary, fresh, leaves only
- ½ tsp paprika, smoked, ground
- 15 g honey
- 30 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2766.4 kJ / 661.2 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1011.1 mg