Urządzenia i Akcesoria
Beef, Ale and Dumpling Stew
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portion
Składniki
Dumplings
-
cheddar cheese cut into pieces60 g
-
parsley leaf, fresh4 sprigs
-
all purpose white flour140 g
-
butter, unsalted15 g
-
baking powder1 tsp
-
salt¼ tsp
-
black pepper, ground¼ tsp
-
whole milk45 g
-
egg, large (65-70 g)1
Stew
-
all purpose white flour45 g
-
beef meat pieces, sinew free, boneless cut into pieces (2.5 cm)795 - 910 g
-
salt divided¾ teaspoon
-
black pepper, ground divided¾ teaspoon
-
olive oil2 tbsp
-
onions halved140 g
-
olive oil15 g
-
1 tsp beef stock paste, crumbledbeef stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
bay leaf, dried1
-
thyme, fresh leaves only4 sprigs
-
water355 g
-
680 g beerbrown ale680 g
-
button mushroom, fresh quartered140 g
-
carrot thinly sliced100 g
-
parsley leaf, fresh (opcjonalnie) to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1598.4 mg
Białko
60.1 g
Kalorie
3231.2 kJ /
772.3 kcal
Tłuszcz
31.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
50.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
In Homemade we Trust
37 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Quick Rise Basic Bread
45 min
Summer Bolognese Bowl
Brak ocen
Edna's Lemon Curd Teacake
40 min
Pico de Gallo
5 min
Steamed Egg Cups
20 min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM6)
15 min
Potato Gratin
1 godz. 10 min
Potato Gratin (TM5)
1 godz. 10 min
Béchamel Sauce
15 min
Black Pudding Scotch Eggs
50 min
Lasagna Bolognese
3 godz.
Easy Beefy Mac and Cheese
20 min