Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1100 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
470 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 kulki sera burrata pokrojonego na kawałki (ok. 250 g łącznie)
-
oregano, suszone do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1007 mg
Białko
17 g
Kalorie
1353.3 kJ /
323.4 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Węglowodany
16.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1 godz. 20 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Paloma (moktajl)
5 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6, TM7)
30 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Omlet z kurkami (low carb)
25 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min
Zupa dyniowa
25 min