Urządzenia i Akcesoria
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
500 g różyczek kalafiora
-
30 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 ząbki czosnku
-
70 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
1100 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
100 g mleczka kokosowego
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
438.5 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1200.1 kJ /
286.8 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Kremowa zupa z groszku
40 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min
Zupa krem z buraków
45 min