Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
240 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
140 g wody
-
40 g kaszy kuskus, razowej
-
4 szczypty soli
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
40 g czerwonej cebuli
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g miodu, płynnego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
340 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w 2 cm kostkę
-
140 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek pokrojonych w plastry
-
20 g pestek dyni
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
596.9 mg
Białko
11.7 g
Kalorie
1645.4 kJ /
393.3 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
11.5 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Makaron z warzywami w sosie teriyaki
40 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6, TM7)
20 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min