
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
75 g soczewicy, suszonej dowolnej (patrz wskazówka)
-
1350 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
70 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
½ cebuli szalotki (ok. 15 g)
-
20 g oleju sezamowego, prażonego plus dodatkowa ilość do skropienia
-
1 - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki oregano, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych na 1-2 cm kawałki
-
5 g oliwy z oliwek
-
160 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
612.4 kcal /
2562.2 kJ
Białko
25.2 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
104 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
1282 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 Std.
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 Min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 Min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 Std. 20 Min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 Min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 Std. 30 Min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 Min
Kanapki z pastą z tofu
5 Min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 Min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 Min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 Min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 Min