Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 sztuk
Składniki
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych
-
400 g wody
-
130 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki130 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
50 g napoju roślinnego (np. migdałowego, owsianego)
-
25 g oleju
-
90 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
50 g erytrytolu50 g ksylitolu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
103 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
693.9 kJ /
165.9 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
21.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Różowe gofry z kremem i owocami
30 min
Babeczki brownie z dynią
1 godz. 30 min
Czekoladowe muffinki z czerstwego pieczywa
1 godz. 15 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Dyniowe pancakes
20 min
Pełnoziarniste muffinki piernikowe
2 godz. 5 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min