Turkey Chili

Turkey Chili

4.3 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • Pepper Jack cheese cubed
    8 oz
    8 oz cheddar cheese, cubed
  • fresh jalapeño chili de-stemmed (approx. 1 oz)
    1
  • serrano chilies de-stemmed (approx. 1 oz)
    2
  • garlic cloves
    4
  • yellow onions quartered
    7 oz
  • green bell pepper halved
    4 oz
  • red bell pepper halved
    4 oz
  • olive oil
    2 oz
  • celery stalk in pieces
    4 oz
  • salsa (tomato, md. heat)
    16 oz
  • tomato sauce (approx. 15 oz)
    1 can
    1 can diced tomatoes, (approx. 15 oz)
  • ground turkey crumbled
    16 oz
    16 oz roast turkey meat, in pieces
  • chili powder
    1 tbsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • lemon juice (opcjonalnie) (approx. 1 md. lemon)
    1 oz
  • pinto beans (approx. 15 oz), drained
    1 can

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 567.6 kcal / 2374.9 kJ
Białko 37.4 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 11.9 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 1229.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...