Cauliflower Gratin

Cauliflower Gratin

4.6 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut into pieces
    7 oz
    7 oz cheddar cheese, cut into pieces
  • water
    18 oz
  • cauliflower head (approx. 35 oz), cut into florets
    1
  • all-purpose flour
    2 oz
  • unsalted butter
    1 ½ oz
  • whole milk
    18 oz
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • ground white pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • ground nutmeg (opcjonalnie)
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 298.3 kcal / 1248.2 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 16.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 500.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...