Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
7
oz Gruyère cheese, cut into pieces
lub 7 oz cheddar cheese, cut into pieces - 18 oz water
- 1 cauliflower head (approx. 35 oz), cut into florets
- 2 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz unsalted butter
- 18 oz whole milk
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1248.2 kJ / 298.3 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 500.3 mg
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Rice Pudding
1h 10min
Mashed Potatoes
50min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min
Whipped Cream
10min
Creamy Tomato Soup
30 min
Apple Cake
1 godz.
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35min
Vegetable Stock Paste
45 min
Cauliflower Cheese Bake
1h 25min