
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
7
oz Gruyère cheese cut into pieces
lub 7 oz cheddar cheese cut into pieces - 18 oz water
- 1 cauliflower head (approx. 35 oz), cut into florets
- 2 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz unsalted butter
- 18 oz whole milk
- ½ tsp salt plus extra to taste
- 2 pinches ground white pepper plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground nutmeg (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 298.3 kcal / 1248.2 kJ
- Białko
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Węglowodany
- 16.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Sód
- 500.3 mg
Alternatywne przepisy
Leek and Potato Soup
40 min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Apple Sauce
20 min
Quiche Lorraine
50 min
Ratatouille
40 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Vegetable Soup
35 min
Cheesy Zucchini Pappardelle
50 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Rice Salad with Eggs and Tuna Fish
1 godz.
Meatballs with Romesco Sauce
1 godz. 40 min
Mashed Potatoes
50 min