Urządzenia i Akcesoria
Cauliflower Gratin
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
6 portions
Składniki
-
7 oz cheddar cheese, cut into piecesGruyère cheese cut into pieces7 oz
-
water18 oz
-
cauliflower head (approx. 35 oz), cut into florets1
-
all-purpose flour2 oz
-
unsalted butter1 ½ oz
-
whole milk18 oz
-
salt plus extra to taste½ tsp
-
ground white pepper plus extra to taste2 pinches
-
ground nutmeg (opcjonalnie)1 - 2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
500.3 mg
Białko
15.5 g
Kalorie
1248.2 kJ /
298.3 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
16.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quiche Lorraine
50 Min
Minestrone
45 Min
Mashed Potatoes
50 Min
Risotto with Parmesan Cheese
30 Min
Vegetable Stock Paste
45 Min
Vegetable Soup
35 Min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 Min
Leek Pie
1 Std. 45 Min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35 Min
Leek and Potato Soup
40 Min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35 Min
Mushroom Risotto
30 Min