Butter Chicken
TM6 TM5

Butter Chicken

4.2 (77 ocen)

Składniki

  • 2 tsp chili powder
  • 2 tbsp cumin seeds
  • 2 cinnamon sticks, broken into pieces
  • 14 cardamom pods
  • 1 tsp black peppercorns
  • 2 heaping tsp sweet smoked paprika
  • 4 tsp coriander seeds
  • ½ tsp ground nutmeg
  • 1 tbsp turmeric powder
  • 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
  • 8 oz plain yogurt
  • 1 heaping tsp tomato paste
  • 6 chicken thighs, air-chilled, boneless, skinless (approx. 30 oz)
  • 4 oz yellow onions, quartered
  • 1 piece ginger (2 in.)
  • 4 oz unsalted butter
    lub 4 oz ghee
  • 8 oz tomatoes (fresh, halved or canned)
  • 1 heaping tsp salt
  • 20 curry leaves, (optional)
  • 8 oz heavy whipping cream

Steamed Rice

  • 8 oz basmati rice
  • 35 oz water
  • 10 sprigs cilantro, chopped, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3054.8 kJ / 730.1 kcal
Białko
34.9 g
Węglowodany
45.6 g
Tłuszcz
48.3 g
Tłuszcz nasycony
23.8 g
Błonnik
5.9 g
Sód
983.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy