Svampebolognese med courgette-nudler

Svampebolognese med courgette-nudler

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • pecorino skåret i stykker (2 cm)
    100 g
    100 g parmesanost, skåret i stykker (2 cm)
  • løg kvarte
    110 g
  • fed hvidløg
    2
  • olivenolie
    60 g
  • gulerod skåret i skiver (1 cm)
    200 g
  • selleristilke skåret i stykker
    2
  • østershatte, friske skåret i stykker
    500 g
  • hakkede tomater, dåse
    400 g
  • rosmarin, frisk
    1 kvist
  • timian, frisk
    4 kviste
  • laurbærblade, friske
    2
  • tomatpure
    30 g
  • havsalt plus ekstra efter smag
    2 tsk
  • sort peber, stødt plus ekstra efter smag
    ½ tsk
  • sukker, hvid
    2 tsk
  • sød paprika
    2 tsk
  • courgette skåret i tynde strimler (svarende til båndnudler, se tip)
    800 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 412 kcal / 1723 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie