Valnøddefrikadeller med salsa og majs

Valnøddefrikadeller med salsa og majs

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portioner

Składniki

Salsa med koriander
  • rødløg
    30 g
  • koriander, frisk kun blade
    4 kviste
  • tomater frø fjernet og skåret i stykker (1 cm)
    4
  • sød chilisauce
    2 spsk
  • æblecidereddike
    1 spsk
  • spidskommen, stødt
    1 tsk
Valnøddefrikadeller
  • valnødder, uden skal
    50 g
  • pekannødder
    50 g
  • brød, daggammelt
    250 g
  • løg (ca. 150 g), delt i to
    1
  • bredbladet persille, frisk kun blade
    1 kvist
  • ricotta drænet
    300 g
  • æg
    3
  • havsalt
    2 knivspidser
  • sort peber, stødt
    2 knivspidser
  • cayennepeber, stødt
    1 knivspids
  • sennepspulver
    ¼ tsk
  • næringsgær
    2 tsk
Chili-majs
  • lime skallen
    2
  • koriander, frisk kun blade
    6 kviste
  • rød chili, frisk delt i to
    1
  • smør blødgjort
    50 g
  • havsalt
    1 tsk
  • sort peber, stødt
    ½ tsk
  • majskolber med skal
    4
  • vand
    500 g
  • olivenolie til stegning

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 838 kcal / 3519 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 17 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 1390 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie