Salat med sobanudler og tofu

Salat med sobanudler og tofu

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portioner

Składniki

Tofu
  • ingefær
    2 cm
  • mynte, frisk kun blade
    6 kviste
  • koriander, frisk kun stilkene (blade forbeholdt dekoration)
    6 kviste
  • riseddike
    40 g
  • ahornsirup
    40 g
  • shoyu, soyasauce
    40 g
  • tahini (se tips)
    1 spsk
  • ekstra jomfruolivenolie
    40 g
  • misopasta
    2 tsk
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    2 tsk
  • tofu, fast skåret i stykker (1 cm tyk x 2-3 cm lang)
    200 g
Salat
  • vand
    1600 g
  • edamamebønner, frosne
    200 g
  • soba nudler
    200 g
  • gulerod (ca. 100 g), skåret i tynde "tændstikker"
    1
  • agurk (ca. 100 g), halveret på langs og skåret i tynde skiver
    1
  • forårsløg trimmet og i tynde skiver
    2
  • sukkerærter skåret i tynde skiver
    80 g
  • chili skåret i tynde skiver
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 473 kcal / 1986 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1207 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie