Grøntsagskarry med blomkålcouscous

Grøntsagskarry med blomkålcouscous

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portioner

Składniki

  • blomkål opdelt i buketter
    600 g
  • spidskommenfrø
    2 tsk
  • korianderfrø
    3 tsk
  • peberkorn, sorte
    ½ - 1 tsk
  • chilipulver
    1 tsk
  • gurkemeje, stødt
    ¼ tsk
  • fed hvidløg
    3
  • løg delt i to
    200 g
  • vegetabilsk olie
    30 g
  • kokosmælk
    400 g
  • vand
    130 g
  • sød kartoffel skåret i tern (4 cm)
    500 g
  • græskar skåret i tern (4 cm)
    500 g
  • havsalt plus ekstra efter smag
    ½ tsk
  • cashewnødder, ristet og saltet
    50 g
  • baby broccoli delt i kvarte
    100 g
  • sukkerærter delt i to
    50 g
  • babyspinat, frisk
    80 g
  • sort peber, stødt
  • yoghurt naturel
    150 g
  • koriander, frisk kun blade, til pynt
    4 kviste
  • cashewnødder, ristet og saltet til pynt

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 396 kcal / 1663 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 455 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie