Bagt mac and cheese med grøntsager

Bagt mac and cheese med grøntsager

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portioner

Składniki

Topping
  • citron kun skallen
    1
  • parmesanost skåret i tern (3 cm)
    100 g
  • brød (ca. 70 g), revet i stykker
    2 skiver
  • rosmarin, frisk kun blade
    1 kvist
  • mandler, med skind
    50 g
  • smør
    70 g
  • græskarkerner (opcjonalnie)
    20 g
  • solsikkekerner (opcjonalnie)
    20 g
  • havsalt
    1 knivspids
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
Makaroni og sovs
  • smør
  • gruyére ost skåret i tern (3 cm)
    90 g
  • parmesanost skåret i tern (3 cm)
    50 g
  • porre kun hvide dele
    60 g
  • blomkål opdelt i buketter
    200 g
  • sød kartoffel skrællet og skåret i tern (2 cm)
    150 g
  • vand
    1200 g
  • makaroni
    300 g
  • hvedemel
    50 g
  • sødmælk
    500 g
  • muskatnød, stødt
    ¼ - 1 tsk
  • paprika
    1 tsk
  • dijonsennep
    2 tsk
  • havsalt
    1 knivspids
  • sort peber, stødt
    1 knivspids

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 742 kcal / 3117 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 57 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Sód 692 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie