Linse- og kikærteburger med tahindressing

Linse- og kikærteburger med tahindressing

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portioner

Składniki

Tahin
  • sesamfrø
    200 g
  • vindruekerneolie
    50 g
  • havsalt
    1 knivspids
Tahindressing
  • citronsaft
    2 spsk
  • løgsalt
    1 tsk
  • honning
    1 tsk
  • soyamælk
    50 g
  • hvidløg, granuleret
    1 knivspids
Linse- og kikærteburgere
  • cheddar skåret i stykker (3-4 cm)
    100 g
  • brød, daggammelt revet i stykker
    150 g
  • bredbladet persille, frisk kun blade
    4 kviste
  • rødløg (ca. 80 g), delt i to
    1
  • fed hvidløg
    1
  • oregano, tørret
    1 spsk
  • sennepspulver
    1 tsk
  • cayennepeber, stødt
    1 - 2 knivspidser
  • olivenolie plus ekstra til stegning
    1 spsk
  • linser, dåse skyllet og drænet (ca. 250 g efter tømning)
    400 g
  • hvide kikærter, dåse skyllet og drænet (ca. 250 g efter tømning)
    400 g
  • æg
    1
Forsamling
  • boller
    8
  • avokado most
    1
  • brie i tynde skiver (valgfrit)
    200 g
  • blomme tomater delt i skiver
    1 - 2
  • romainesalat
    4 blade

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 718 kcal / 3014 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 1033 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie