Urządzenia i Akcesoria
Japońska zupa ramen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry
-
4 ząbki czosnku
-
85 g sosu sojowego
-
15 g oleju sezamowego
-
2100 g wody
-
570 g makaronu ramen, suchego
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
950 g bulionu z kurczaka, płynnego
-
1 ¼ łyżeczki czarnego octu ryżowego
-
3 jajka
-
½ - 1 łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
18 wodorostów nori (9 x 3,5 cm)
-
6 łyżek kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
3 cebule dymki pokrojonej na 3 mm kawałki, do dekoracji
-
3 łyżeczki ziaren sezamu uprzednio uprażonych, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
29.9 g
Kalorie
4603.7 kJ /
1100.3 kcal
Tłuszcz
78.1 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
69.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Boczek z kimchi
35 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Pad thai
45 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min