Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką

Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką

4.7 853 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 sztuk

Składniki

Kotlety z indyka
  • chleba pełnoziarnistego pokrojonego na kawałki (ok. 2 kromki)
    60 g
  • rozmarynu, świeżego (dł. 10 cm), tylko liście
    1 gałązka
  • bazylii, świeżej tylko liście
    2 gałązki
  • tymianku, świeżego tylko liście
    1 gałązka
    ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    3 gałązki
  • cebuli przekrojonej na pół
    90 g
  • mięsa z indyka, mielonego
    500 g
  • jajko
    1
  • soli morskiej
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¾ łyżeczki
Karmelizowana cebula i papryka
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki (ok. 3-4 sztuk)
    500 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm paski
    140 g
  • brązowego cukru
    2 łyżki
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • soli morskiej
    ¼ łyżeczki
  • octu balsamicznego
    2 łyżki
Burgery
  • oliwa z oliwek ilość do smażenia
  • bułek
    6
  • sera, typu szwajcarskiego
    6 plastrów
  • rukola do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 532.9 kcal / 2229.8 kJ
Białko 33.8 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 48.6 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...