Prosta i uniwersalna zupa krem

4.5 22 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 20 - 25 g oliwy z oliwek
  • 110 - 130 g warzyw cebulowych, mieszanych (np. cebula, szalotka, por), pokrojonych na 2 cm kawałki
  • 470 - 530 g warzyw, mieszanych (np. cukinia, marchewka, dynia, bataty, seler, pietruszka), pokrojonych na kawałki
  • 500 - 570 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 726.6 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 489 kJ / 116.9 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...