Urządzenia i Akcesoria
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 porcji
Składniki
-
700 g wody
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
180 g cukru
-
110 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
300 g mąki pszennej
-
40 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
1 jajko
-
3 łyżeczki cukru waniliowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
370 g mleka
-
120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
50 g skrobi kukurydzianej50 g skrobi ziemniaczanej
-
4 żółtka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
106 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1382 kJ /
330.3 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
43.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piernik świąteczny
99 Std. 30 Min
Sernik jagodowy
12 Std. 15 Min
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 Std.
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 Std. 45 Min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 Std. 30 Min
Ciasto na parze z borówkami z kremem cytrynowym
5 Std.
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 Std. 30 Min
Czarno-białe ciasteczka
2 Std.
Rogaliki orzechowe
2 Std.
Ślimaczki z pigwą i marcepanem
1 Std. 50 Min
Chałka z waniliową kruszonką
1 Std. 5 Min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 Std. 50 Min