Fond de légumes

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • de parmesan (opcjonalnie) en morceaux (3 cm)
    50 g
  • de céleri-branche en morceaux, (voir Conseil)
    200 g
  • de carottes en morceaux (3 cm)
    250 g
  • d'oignon en morceaux, coupé en deux
    100 g
  • de tomates en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de courgette en morceaux (2-3 cm)
    150 g
  • gousse d'ail
    1
  • de champignons frais
    50 g
  • feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)
    1
  • de mélange d'herbes aromatiques, fraîches (basilic, sauge ou romarin par ex.), équeutés
    6 brins
  • de persil frais
    4 brins
  • de gros sel
    120 g
  • de vin blanc, sec
    30 g
    30 g d'eau
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 88.8 kcal / 371 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...