Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g d'huile d'olive vierge extra
- 15 g de persil frais, feuilles seulement
- 1 citron, zeste seulement, sans chair blanche
- 4 gousses d'ail
- 1 brin de romarin frais, feuilles seulement
- 1 c. à thé de thym frais, feuilles seulement
- 1 c. à thé d’origan séché
- 60 g de vinaigre de vin rouge
- 1 c. à thé de sel
- ½ c. à thé de sucre
- ½ c. à thé de poivre noir moulu
- 1 c. à thé de piments forts séchés en flocons
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 404 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vinaigrette citronnée
5 Min
Cuisses de poulet teriyaki Sous vide (TM5)
2h
Poêlée de poulet, paprika et légumes de saison
1 godz. 20 min
Crème fouettée
10 min
Caramel de base
25min
Sauce béchamel
15 Min
Champignons sautés
55 min
Rillette de sardine au citron
5 Min
Mayonnaise bistro
5 Min
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15 Min
Salade carottes râpées (TM6)
10 min
Sauté de légumes aux oeufs et riz (Hestan Cue™)
40min