Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g frische Marillen, entkernt, geviertelt (siehe Variation)
- 530 g Wasser
- 40 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 450 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1342 kJ / 320 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Marillenlikör mit Chili
50min
Marilleneis
15min
Marillenröster
30min
Ribiselgelee
55min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1h 25min
Zwetschkenröster
1h 30min
Zitronenmelissesirup
5h 10min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Erdbeermojito (virgin)
5 min