![Hollerkoch Hollerkoch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B62D836D-2626-44BE-B376-7130CC62B00F/Derivates/eafa6e09-72c0-4866-97df-34d782838f1f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Äpfel, entkernt, geschält, in Stücken
- 300 g frische Zwetschken, halbiert, entkernt
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1000 g frische Holunderbeeren, reif (siehe Tipp)
- 100 g Rohrohrzucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Nelkenpulver
- 20 g Sonnenblumenöl
- 20 g Rum (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 685 kJ / 164 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Quittenmus
1 Std. 45 Min
Gebackene Hollerstrauben
30 Min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 Std. 20 Min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Zwetschkenröster
1h 30min
Powidl
8u.
Marillenmarmelade
35 Min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 Min
Ribiselgelee
55min
Marillenröster
30 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min