Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Äpfel, entkernt, geschält, in Stücken
- 300 g frische Zwetschken, halbiert, entkernt
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1000 g frische Holunderbeeren, reif (siehe Tipp)
- 100 g Rohrohrzucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ TL Nelkenpulver
- 20 g Sonnenblumenöl
- 20 g Rum (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 685 kJ / 164 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Marillenröster
30 min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Ribiselgelee
55 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Gebackene Hollerstrauben
30 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Powidl
8 godz.
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min