Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 150 g Zucker
- 500 g Marillen, reif, in Stücken (3 cm), gefroren (siehe Tipp)
- 100 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nusszwieback
7 Std. 50 Min
Marillenlikör mit Chili
50 Min
Marillenröster
30 Min
Ribiselgelee
55min
Marillennektar
2 Std.
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Zwetschkenröster
1 Std. 30 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10 Min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30 Min
Schokomousse Ruck-Zuck
5 Min