Urządzenia i Akcesoria
Mini galette z grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 sztuki
Składniki
-
90 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowo 40 g
-
150 g mąki pszennej pełnoziarnistej150 g mąki pszennej
-
40 g wody
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
¾ łyżeczki soli
-
40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
200 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry200 g grzybów, świeżych np. kurki, podgrzybki, boczniaki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
tymianek, świeży do dekoracji
-
jajko roztrzepane, do posmarowania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1040 mg
Białko
18.4 g
Kalorie
3598.1 kJ /
860 kcal
Tłuszcz
59.6 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
37 g
Węglowodany
65.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
45 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Jajka po szkocku w falafelach z sosem jogurtowym
50 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Ślimaczki bazyliowe z serem edamskim i porem
2 godz. 30 min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Tarta z różami z jabłek (TM5)
2 godz. 50 min
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 godz. 50 min
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
50 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Dyniowy chleb na zakwasie
18 godz. 20 min