Urządzenia i Akcesoria
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
400 g mleka
-
40 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru
-
40 g cukru
-
150 g ciastek amaretti (patrz wskazówka)
-
30 g masła miękkiego
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany
-
80 g likieru jajecznego plus 12 łyżek do polania (patrz wskazówka)
-
mini jajeczka czekoladowe (cukrowe), do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
193.9 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1483.7 kJ /
354.6 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Węglowodany
25.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Dorsz w szynce parmeńskiej z purée z groszku
40 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Szparagi zapiekane w szynce
1 godz. 10 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 min
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min