Wersje kompatybilne
Costolette di agnello con crema di melanzane e menta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di pepe macinato fresco
- 4 - 5 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 8 costolette di agnello
- 2 melanzane di media grandezza (300 g circa l'una)
- 700 g di acqua
- 30 g di salsa tahina
- ½ - 1 spicchio di aglio, a piacere
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- 2 - 3 cucchiaini di semi di sesamo bianchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4236.7 kJ / 1012.6 kcal
- Białko
- 41.8 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 86.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.7 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 1022.9 mg
Alternatywne przepisy
Pollo alle erbe con verdure al vapore
1小时
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1小时
Fideuá di polpo
1 Std. 10 Min
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1 Std. 30 Min
Uovo pochè con carciofi, funghi e salsa alla panna
2 Std.
Maiale alla Colombo
1 Std. 25 Min
Petto d'anatra in salsa di zenzero e arance, purè di patate e fagiolini
1 Std. 10 Min
Costolette di agnello al tamarindo e peperoncino
1 Std. 10 Min
Bisque
2 Std.
Tagine di rana pescatrice
1 godz. 5 min
Petto d'anatra all'aceto balsamico
1hod. 40min
Pollo alla giamaicana (Jamaican jerk chicken)
2小时 10 分钟