Costolette di agnello con crema di melanzane e menta

Costolette di agnello con crema di melanzane e menta

4.3 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di pepe macinato fresco
  • 4 - 5 foglie di menta fresca lavate e asciugate
  • 8 costolette di agnello
  • 2 melanzane di media grandezza (300 g circa l'una)
  • 700 g di acqua
  • 30 g di salsa tahina
  • ½ - 1 spicchio di aglio a piacere
  • 20 g di succo di limone (opcjonalnie) spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di cumino in polvere
  • 2 - 3 cucchiaini di semi di sesamo bianchi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1022.9 mg
Białko 41.8 g
Kalorie 4236.7 kJ / 1012.6 kcal
Tłuszcz 86.1 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 30.7 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...