Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 sardine fresche intere eviscerate e pulite(da 15 cm)
- 5 cucchiaini di olio extravergine di oliva (½ cucchiaino per foglio)
- 5 cucchiaini di sale grosso (½ cucchiaino per foglio)
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40min
Branzino al sale aromatico
55min
Gallinella con macedonia di verdure in olio aromatico
40min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25 min
Spiedini di polpo e patate
1h 30min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50min
Zuppa di merluzzo e cozze
50min
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
1h
Filetti di rombo in salsa di noci
2h 30 min
Sarde a beccafico
35 Min
Pizza Gourmet al nero di seppia moscardini e seppioline
3h 20min
Pesce spada con fagiolini e olive
40min