Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 sardine fresche intere eviscerate e pulite(da 15 cm)
- 5 cucchiaini di olio extravergine di oliva (½ cucchiaino per foglio)
- 5 cucchiaini di sale grosso (½ cucchiaino per foglio)
- 600 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min
Sarde a beccafico
35min
Ossobuco alla milanese
1h 10min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25min
Branzino al cartoccio
1h 10min
Calamari in umido
55min
Gamberi alla guineana
25min
Zuppa di crostacei e seppie
1h
Sardine al cartoccio con insalata di fagiolini
1h
Zuppa di pesce Maiorchina
45min
Spezzatino di vitello con cipolline (di Francesca Romana Barberini)
1h 10min
Polpette con le sarde
25min