Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di cipolla bianca a listarelle
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di petto di pollo senza pelle a tocchetti (4-5 cm)
- 1 cucchiaino di paprika piccante
- 1 cucchiaino di zenzero in polvere
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di uvetta sultanina
- 50 g di acqua
- ½ limone in salamoia (vedere consigli)
- 50 g di olive verdi
- 5 g di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1497.9 kJ / 358 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1148.3 mg
Alternatywne przepisy
Yakisoba con gamberi
30 Min
Zuppa di pollo asiatica
50min
Curry vegetariano
35 Min
Zuppa harira marocchina
40 Min
Harira
40 Min
Cous cous marocchino
50min
Riso pilaf con vitello
1h 50min
Riso pilaf con maiale
45min
Pollo alla marocchina con cous cous
40 Min
Samosas con carne e verdure
1 Std. 15 Min
Pollo in salsa di sesamo, riso e verdure
40 Min
Curry di pollo con riso basmati
45min