Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ white cabbage (approx. 650 g), thickest part of the core removed, cut in wedges to fit through feeder tube
- 2 carrots, trimmed and peeled
Poached chicken
- 1500 g hot water
- 1 ½ tsp Chicken stock paste
- 400 - 500 g skinless chicken thigh fillets or chicken breast, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 garlic clove
- 1 - 2 bunches fresh herbs (approx. 30 g)
Dressing and assembly
- 50 g mayonnaise
- 50 g natural yoghurt
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 731.4 kJ / 174.8 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 262.7 mg
Alternatywne przepisy
Fresh tomato salsa (Pico de gallo)
15min
Kale mash
Nessuna valutazione
Lime and ginger dressing
30min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Vegetable trimming stock
2h
Southern-style chicken
40min
Spicy prawn salad (Brett McGregor)
30min
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1h
Krispy fried chicken
25 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Chile con queso cob loaf
40min