Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
1 ½ - 2 ½ ząbki czosnku
-
15 g koperku, świeżego tylko liście, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
70 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki miodu płynnego
-
2 ¼ łyżeczki soli plus 3 szczypty
-
5 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
-
6 filetów z łososia, świeżych, bez skóry (ok. 100 g każdy)
-
1400 g wody
-
400 g makaronu, suchego pełne ziarno, kokardki, Lubella
-
1 ½ ogórka ze skórką lub bez skórki
-
¾ cebuli¾ czerwonej cebuli
-
75 g liści szpinaku baby, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1061.6 mg
Białko
40.5 g
Kalorie
2896.7 kJ /
692.3 kcal
Tłuszcz
32.8 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
56.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Łosoś z brokułami i sosem muszardowo-miodowym
40 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6, TM7)
20 min
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min