Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
90 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ½ ząbka czosnku
-
100 g oliwy z oliwek
-
sok z ½ cytryny dużej (ok. 30 g)
-
1400 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g makaronu, suchego, typu penne Lubella
-
3 - 6 opakowania sera burrata (każde po 125 g)
-
30 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
skórka otarta z cytryny bez białych błonek, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1131.3 mg
Białko
30.1 g
Kalorie
3012.4 kJ /
720 kcal
Tłuszcz
40.7 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Węglowodany
59.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Pistacjowa carbonara
40 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Fettucine z grzybami
40 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min