Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta

Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta

5.0 4 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 90 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 100 g oliwy z oliwek
  • sok z ½ cytryny dużej (ok. 30 g)
  • 1400 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g makaronu, suchego, typu penne Lubella
  • 3 - 6 opakowania sera burrata (każde po 125 g)
  • 30 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
  • skórka otarta z cytryny bez białych błonek, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1131.3 mg
Białko 30.1 g
Kalorie 3012.4 kJ / 720 kcal
Tłuszcz 40.7 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Węglowodany 59.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...