Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte
- 160 g di acqua
-
1 ½
cucchiaino dado per brodo vegetale in pasta
lub 1 ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- 1 punta di coltello di curcuma, secca, in polvere
- 2 cucchiaini di senape
- 300 g di patate a pasta farinosa, a pezzi (2 cm)
- 3 l di acqua per cuocere le uova
- 4 cucchiai di aceto
- 8 uova, molto fresche (v. Consigli)
- 400 g di bietole, a fettine sottili (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1128 kJ / 270 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di spinaci e lenticchie
50 Min
Tumbet (gratin di verdure di Maiorca)
1 Std. 15 Min
Couscous di cavolfiore
Brak ocen
Zuppa di bietole e ginger
40 Min
Insalata di verdure con marinata al lime
15min
Parmigiana di melanzane
2 Std.
Tartare di verdure
25 min
Insalata di barbabietole
10 Min
Polpette di pane con brodo di pollo
1h 5min
Funghi all'aglio
20min
Curry di cavolfiore e lenticchie
45 Min
Fagiolini al pomodoro
55min