Patate e bietole con uova affogate

Patate e bietole con uova affogate

3.7 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzione

Składniki

  • 200 g di latte
  • 160 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaino dado per brodo vegetale in pasta
    1 ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato
  • 1 punta di coltello di curcuma, secca, in polvere
  • 2 cucchiaini di senape
  • 300 g di patate a pasta farinosa a pezzi (2 cm)
  • 3 l di acqua per cuocere le uova
  • 4 cucchiai di aceto
  • 8 uova molto fresche (v. Consigli)
  • 400 g di bietole a fettine sottili (1 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19 g
Kalorie 1128 kJ / 270 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...