Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di farina di grano duro + q.b.
- 4 uova
- 5 g di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaini rasi di pepe nero macinato
- 50 g di burro a pezzettini congelati (vedere consiglio)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3335 kJ / 797 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 80.9 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti con sugo sfizioso
20min
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Spaghetti al vino rosso
30 Min
Tortelli con fonduta di Parmigiano Reggiano, pancetta e noci
1 Std. 20 Min
Bucatini all'amatriciana
45min
Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale
1 Std.
Tagliolini fichi e guanciale
40min
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
35min
La cacio e pepe
20min
Spaghettoni cacio e pepe
25 Min
Pasta alla gricia
30 Min
Spaghetti all'amatriciana
35min